2012-01-18 08:12:26• hírek • Szatmar.ro

A felettesi hozzáértés elismerése

Napirendre kerülnek azok a feladatok, melyeket az elmúlt évben nem sikerült megvalósítanunk és új terveket kovácsolunk. A munkatársi kapcsolatok ápolásán kívül érdemes megfontolni azt is, milyen kommunikációs stílust fogunk a főnökünkkel alkalmazni.

Abban az esetben, ha egy meglehetősen konok és makacs felettessel van dolgunk, előfordulhat, hogy egy munkahelyi kérdésben - saját igazunk érvényesítése érdekében - azzal kell próbálkoznunk, hogy meggyőzzük őt. Természetesen egy főnök véleményének megváltoztatására tett kísérlet nem egyszerű feladat, elsősorban azért, mert ő minderre úgy reagálhat, mintha kétségbe szeretnénk vonni a tekintélyét.

Egy nőnek, akinek férfi főnöke van, ez a feladat még nagyobb kihívás. Lényeges, hogy a kommunikáció alkalmával ne vonjuk kétségbe a kompetenciáját, mivel ezzel csak azt érhetjük el, hogy makacsul szembeszegül mindazzal, amit mondunk neki. Éreztessük vele, hogy ő a főnök, ne kérdőjelezzük meg hozzáértését, ugyanakkor bizonyítsuk be neki, hogy nem áll szándékunkban hozzáértését megkérdőjelezni.

A főnök megpuhítását tekintsük lehetőségnek és ne akadálynak, még abban az esetben is, ha felettesünk meglehetősen nagy egóval rendelkezik. A pöffeteg egóval rendelkező főnökök kifejezetten szeretik, ha az alkalmazottak „fényezik az egójukat", hiszen nagyban függnek az elismeréstől. A cél elérése érdekében ki kell elégíteni a főnök elismerés iránti vágyát, végül pedig mondandónkat támasszuk alá érvekkel és konkrétumokkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: